עירוב בישוב שאינו דתי

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/09/17 14:47 כו באלול התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב

האם במושב שאינו דתי ושיש לו גדר ושער אך לא מוגדר כעירוב מבחינה דתית. האם זה יכול להחשב כעירוב ?

תודה ושנה טובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

כדי שיתקיים עירוב משותף צריכים להיות גדר מתאימה על פי ההלכה (גדר רשת בד"כ מתאימה) וכן צריך שיהיה גם אוכל משותף במקום הנגיש לכולם.

לכן במחנות צבא ובקיבוצים בהם יש חדר אוכל משותף מספיק לבדוק את הגדר. במושבים בד"כ אין אוכל משותף אלא אם אחד התושבים או הרב האיזורי טיפל בכך.

למעשה - עליך לשאול את רב הישוב או את רב המועצה האיזורית האם קיים עירוב משותף למושב.

לדוגמא

באחד הישובים עליו אני אחראי - סלעית - הקנתי אוכל משותף הממוקם בביתן השמירה בכניסה לישוב

בברכת שנה טובה דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן