שם משפחה לאחר גירושים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/09/17 17:15 כו באלול התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

כשנולד בני כמקובל הוא קיבל את שם משפחתו של בעלי.

התגרשנו וכעת התינוק בחזקתי אך עם שם המשפחה של הגרוש . אני לא שיניתי את שם משפחתי מילדות. כך שלי ולבני אין אותו שם משפחה.

מה לעשות? האם להוסיף לו את שם משפחתי שיהיו לו שתי שמות משפחה או להשאיר את זה ככה? או אולי בכלל לוותר על שם המשפחה של הגרוש? והאם כשאתחתן שם המשפחה של הבעל החדש צריך להיות גם בנוסף לשם הבן? אודה לתשובת הרב.

שירה

תשובה

שלום

המנהג הנפוץ הוא להשאיר את שם המשפחה של האב בבנו, למעט מקרים מאד חריגים. מצידך זו אינה חובה הלכתית, אך כך נהגו ישראל בדורות האחרונים מאז שהתחילו לקרוא בשמות משפחה.

כל טוב