שיעור מעורב של אומנות לחימה, מכנסי "שרוואל"

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/08/01 22:12 כד באב התשסא

שאלה

א. האם מותר לבנים ובנות להשתתף יחד בשיעור של אומנות לחימה (אם זה לא כרוך במגע גופני)?

ב. האם יש בעיה עם לבישת שרוואל רחב, חוץ מהענין של "כלי גבר"?

תשובה

שלום דלית,
א. פעילות מעורבת של בנים ובנות כרוכה בבעיות רבות, הלכתיות ואחרות. בשיעור משותף של אומנות לחימה הבעיה גדולה יותר מכמה סיבות. יש צורך ללבוש בגדים מתאימים לדבר כזה ולא תמיד הם תואמים את גדרי הצניעות, וכשנמצאים יחד בנים ובנות הבעיה בזה רבה.
נוסף לזה תוך כדי פעילות גופנית הבגדים נעים, ונחשפים לפעמים מקומות שצריכים להיות מכוסים, כמו כן בגדים הרטובים מזיעה נדבקים לגוף וזה פוגע בצניעות.
כמו כן קשה להקפיד על המנעות ממגע גופני כל הזמן כיוון ששיעור באומנות לחימה כרוך בתירגולים רבים של האבקות בין שני אנשים.
ב. בנוגע למכנסי "שרוואל" אני מצטט מהחוברת "צניף טהור" של הרב אבינר על בגדי נשים (עמ' 30):
"חצאית מכנסיים רגילה, המהודקת לגוף אסורה משום חוסר צניעות.
וגם אם היא עשויה בצורה כזו שהיא צנועה ואינה הדוקה לגוף בשום מקום, כגון שהחלק העליון הוא חצאית רחבה והחלק התחתון הוא מכנסיים כדרך התורכים, המכונה "שרוואל", בכל זאת קשה להתיר את הדבר, כי שם מכנסיים עליה, וגם קשה לחלק בין חצאית מכנסיים צנועה לבין בלתי צנועה".
כלומר, כיוון שמכנסיים זה במהותו בגד ייחודי לגברים (כמו שחצאית - לנשים), גם אם הם מיוחדים בצורתם לנשים עדיין שם מכנסיים עליהם ויש בזה בעיה של "לא ילבש",
ודבר שני, אין גבול מספיק ברור בין מכנסיים צנועים ללא צנועים, ולכן יש מקום לאסור את כולם.
בתקווה שנזכה להוסיף רוב צניעות וקדושה
שלך
חברים מקשיבים