עזרה בפתרון חלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/04/24 10:58 יח בניסן התשפד

שאלה

שלום רב,

חלמתי אתמול בלילה חלום שדי הטריד אותי והודה אם תוכלו לעזור לי לפתור אותו,

בחלום אני יושב על איזה שהוא גג של בניין ומדבר איתי מישהו (שלפי דעתי בחלום, היה ד' , מכיוון שלא ראיתי איפה ורק שמעתי קול), והוא שואל אותי בחלום האם יש אישור "להרוג" אותי ואת המשפחה שלי, ואני עונה מיד בסירוב ואומר שאני מוכן להקריב את עצמי ושלא יפגע בהם, ומיד לאחר מכן התעוררתי לפנות בוקר מתוך סיוט ולאחר מכן כבר לא נרדמתי, לפי פירושים שראיתי באינטרנט הבנתי שחלומות שקשורים במוות הם חלומות עם פרושים טובים בהקשרי זוגיות והתחלות חדשות,וגם חלומות שקשורים בד' הם חלומות ניטרלים בהקשר זוגיות,

אבל בכל זאת התעוררתי בבהלה ואני עד עכשיו לא רגוע והאמת שאפילו קצת לחוץ מכיוון שבחיים לא היה חלום כזה בעבר ובטח שלא ברמה כזאת.

לכל עזרה הודה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

פשוט שלי שאחרי מה שקרה בתחילת השנה, לחלום על רצח המשפחה שלך זה טבעי ונורמלי לחלוטין. אין סיבה להתפלא על חלום כזה.

אגב, יאמר לזכותך שאתה מוכן להקריב את עצמך - גם אם זה בחלום זו עדות על גדלות נפש.

תרופה לחלומות מטרידים כתובה בגמרא. לבא לברכת כהנים בבית הכנסת ולומר את התפילה:

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה­­­ הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ אֲ-דוֹנָי אֱ-לֹהַי וֵא-לֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה. בֵּין חֲלוֹמוֹת שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם, חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק.

וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה, רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרֵחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע.

וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה, כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה

וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי.