איחוי יחסים בתוך המשפחה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/10/21 11:46 ז בחשון התשפב

שאלה

שלום הרב שמי..... מ...

יש לי שתי אחיות שהיחסים שלי איתם לא כל כך טובים אחת בת... והיא מתמחה בעריכת דין וגרה בבית איתנו , היה לה חבר אך היא נפרדה ממנו וכעת היא מנסה לאסוף את השברים ולהתקדם הלאה . האחות השניה בתיכון , והיא לומדת בבית ספר די לייט כזה לא אולפנה או משהו יותר מזה . אנחנו באים מבית דתי לאומי ואני ואח שלי ביחסים מעולים. הבעיה עם האחיות שלי שהאחות הגדולה די מחפשת תמיד להיפגש עם חברים ועם אנשים אחרים ולא מוצאת עניין יותר מדי בלטייל איתנו או לבלות איתנו. האחות הקטנה מסתגרת הרבה בחדר בצפייה בסרטים וסדרות אאבל יש לה כישרונות ודברים טובים אחרים שהיא עושה אבל בדרך כלל זה מתחת לרדאר והיא לא משתפת הרבה אני חושב שהייתי מעט נוקשה איתה במהלך הילדות בהרבה תחומים והיום היא פיתחה אנטי כלפיי יש לציין שלדעתי אין לה עניין בדת או ביהדות מה שמפריד הרבה בין הדעות שלנו בהמון נושאים אשמח אם אפשר לעזרה ורעיונות כיצד ניתן להתקרב אליהן

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון להתקרב.

זה כמובן לא תחום המומחיות שלי, אולם בכל זאת אכתוב את מה שלמדתי מניסיוני, ולמעשה גם מהתורה:

העמד את עצמך במקומן, ושאל את עצמך מה היה צריך אדם שרוצה להתקרב אליך, על אף שהוא היה נוקשה כלפיך, ויודע שיש בלבך כעס עליו, ועוד אין ספור מתחים הנובעים מדברים שלא קשורים רק אליך ?

הדבר העיקרי שאדם רוצה בו הוא הכרה. הכרה בו. כפי שהוא. לא כפי שמישהו אחר רוצה שהוא יהיה.

גם אחותך הגדולה רוצה כנראה הכרה בזכותה להיפגש עם אנשים אחרים;

וגם הקטנה, רוצה הכרה בזכות שלה לבחור את דרכה, בין במישורים הדתיים ובין במישורים אחרים.

בלי זה - אין כל סיכוי להתאחות.

וכשזה קיים, אז אפשר לדבר על נושאים שונים, גם אלה שלא מסכימים עליהם.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב