גם עדן וגיהנום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/10/21 16:39 ח בחשון התשפב

שאלה

אני עשיתי קעקוע ואני יודעת שלפי היהדות זה אסור ואני מפחדת להיכנס לגיהנום. אני בן אדם טוב אני מנסה מאוד לא לשקר ולא לזלזל ולדבוק במצווה הכי חשובה ״דרך ארץ קדמה לתורה״

ואני בן אדם טוב, האם יכול להיות שאכנס לגיהנום בידיעה שאני לא מורידה את הקעקוע?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אנו לא יודעים דרכי הקב"ה וכיצד הוא עושה דין עם בריותיו, מתי וכיצד מקבל אדם את עונשו וכיצד הקב"ה נותן שכר לבריותיו, ומהי מצווה גדולה ומה מצווה קטנה. כך שאנו צריכים להיות יותר טובים יותר שומרי מצוות והקב"ה הטוב בעיניו יעשה. אנו מקובלים שרחמיו על כל מעשיו, לכן ברור לנו שהקב"ה ברחמיו ידון את האדם לכף זכות על כל מה שעשה בעולם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ