האם יש או אין בעיה הלכתית לענוד צמיד של חברת TANAOR שמכיל את כל 929 פרקי התנ"ך חרוטים בתוכו ?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/10/21 17:06 ח בחשון התשפב

שאלה

קיבלתי מתנת יום הולדת , צמיד של חברת TANAOR שמכיל בתוכו את כל 929 פרקי התנ"ך החרוטים בשיטת ננו טכנולוגיה

הבנתי שקיים אישור הלכתי ,שמסופק על ידי החברה , שניתן להיכנס איתו גם לבית הכסא

שאלות בבקשה:

1. האם אפשרי באמת להתהלך עם תכשיט זה ואין בעיה הלכתית מצד הרבנות האורטודוכסית?

2. ההרגשה הפנימית שלי היא מיוחדת (כאילו ספר תורה שומר עלי) אולם משהו בפנימיות שלי אומר שאולי לא כדאי להתעסק עם זה....

האם כבוד הרב יכול לאשר שאין מניעה ואפילו זה מועיל?

3. אני משתדל לשמור שבת אבל לא תמיד מצליח....האם לדוגמא ניתן בכלל לענוד אותו בשבת שבה ביצעתי חילול שבת?

4. האם למשל בקיום יחסי אישות צריך להוריד את הצמיד?

5. במידה ויש אישור לענוד את הצמיד, האם יש מצבים שבהם אני צריך להורידו? (מעבר לדוגמאות שציינתי)

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אפשר להכניס ולהכנס עם תכשיט זה לכל מקום.

ב. זה לא מועיל דבר, ולדעתי אין לו מעלה, אבל אין בו גם גריעותא.

ג. כפי שכתבנו לעיל תמיד אפשר ללכת עם זה.

ד. אפשר להשאיר.

ה. אין צורך להורידו בכל עניין, זה לא קדוש ואין לו מעלה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ