האם ניתן לקנות עציץ במשתלה שידוע שהוא משנה שעברה.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/10/21 00:05 ז בחשון התשפב

שאלה

קניית עציץ ממשתלה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה יש לדעת בברור שלא נעשה בשביעית, אם זה עץ סרק צריך לדעת ששבועיים קודם ר"ה כבר היה מוכן, בעצי פרי צריך לדעת 45 קודם ר"ה שהיה מוכן. בכו"א אם זה עץ מאכל או סרק אין אפשרות לשתול בקרקע, אפשר להניח בתוך בית אבל לא בקרקע או מול קרקע. בגלל רבוי ההלכות יש לברר על איזה עץ מדובר ויתכן שאנו נתקשר למכון לאחר שתדע פרטים אפשר יהיה לעזור יותר.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן