חלב ובשר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/08/21 22:32 כז באב התשפא

שאלה

היי,

כל פעם לפני שאני אוכלת חלבי אחרי בשרי אני מנקה כל קוביה בגשר מבפנים ומבחוץ וכן יוצא אוכל אבל זה ממש מתיש כי זה לוקח המון זמן ובגלל זה אני לא אוכלת כמעט בשר.. אני מפחדת שאעבור על איסור

האם אוּכל להסתפק רק בצחצוח שיניים? או שאצטרך לעשות כל פעם ניקוי יסודי יסודי?

ואותו דבר לגבי חלבי לפני בשרי?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כידוע ישנם מספר הסברים על הצורך בהמתנה בין בשר וחלב. אבל ברור שאם אדם צחצח שיניו היטב היטב לאחר שש שעות יכול לאכול כל דבר ולא לחוש שמא אולי נשארו בקבויות, אין לדבר סוף ויש לעשות מאמץ סביר ורגיל להוציא את שאריות הבשר אבל לא מעבר לכך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ