ליל כלולות

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 15/10/21 10:42 ט בחשון התשפב

שאלה

שלום, אני קצת הרבה מובכת לשאול את השאלה

אני בת 20 מתחתנת בע"ה עוד חודש,

ואני והארוס שלי נתקלנו בשאלה שכל אחד הבין משהו אחר

אז רציתי לשאול אותך ואשמח לקבל תשובה מדויקת.

לפי מה שהבנתי בליל כלולות מותר לקיים יחסים מלאים,

וברגע שהקרום בתולין נקרע אז הוא "גומר" לגמרי.. ואז הוא יוצא ואנחנו אסורים.

הוא טוען שהוא הבין שהוא צריך להכנס וברגע שזה נקרע ישר לפרוש ממני,

ואסור לו להוציא את הזרע, עד לרגע שנהיה מותרים שזה בעצם אחרי הפסקה בטהרה וכו'(בערך שבועיים)

אני לא מצאתי בזה היגיון שאסור לו בלילה הראשון לסיים לגמרי את המעשה ז"א להוציא את הזרע,

כי איך זה אפשרי בעצם?

מתנצלת אם השאלה לא במקום, אבל אשמח לתשובה בנושא

תודה רבה!!

תשובה

שלום רב.

ראשית מזל טוב .

שאלתך מצויינת וטוב שאת שואלת .

הדימום של קרום הבתולים איננו נחשב לדם נידה . הוא נאסר בכדי שלא יהיה בלבול בעתיד.

על כן. ביחסי אישות שיש בהם עדיין קרום בתולים הגבר פורש מהאישה רק לאחר סיום הביאה באופן מלא ואז מתחילים בהרחקות וכו'.

יש להבדיל בין דימום מקרום בתולים , לבין הדין של פרישה מהאשה אם היא רואה וסת תוך כדי תשמיש .שם באמת הגבר אמור להפסיק מיידית את הביאה לחכות שהגיד שלו יחזור למצב רגיל ואז פורש .

אל תחששו לשאול כל דבר בטהרת המשפחה על מנת שלא תחמירו במקום שאין צורך.

בברכת בנין עדי עד .