תנור שמשתמשים בו לחלבי ובשרי

חדשות כיפה רבני כושרות 13/10/21 19:35 ז בחשון התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב, אני עושה שירות לאומי במקום שמספק ארוחת צהריים לילדים הנמצאים בו ואני יודעת שהמרכיבים מהם מכינים כשרים. לרוב משתמשים בתנור לבשרי אך מידי פעם אופים בו גם דברים חלביים.

האם הדבר אוסר לחלוטין את הדברים שאופים בתנור או שאני יכולה לאכול דברים בשריים שנאפים ביום לאחר מכן או לאחר שנעשה שימוש נוסף בתנור לאחר אפיית חלבי?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

התשובה הפשוטה היא שאסור לאכול מן הכלים הללו,

אך כמדומני שבמקרה זה יש צורך בשמיעה פרטנית של כלל הפרטים, והדרכה על המותר והאסור במקום.

ממליץ מאוד ליצור קשר אישי עם רב שידריך אותך לאורך כל הדרך.

ברכה והצלחה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן