על הכינויים "דתי" ו"חילוני"

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/07/01 18:07 ד באב התשסא

שאלה

רציתי לדעת מה הכינוי הכי טוב שאפשר לכנות בו חילוניים?

תשובה

שלום,
כל מי שנולד לאמא יהודיה הוא יהודי על פי ההלכה. אמנם , לכל אחד, המכונה "דתי" או המכונה "חילוני", ישנם דברים טובים ומצוות שהוא עושה, וישנם דברים שהוא עוד צריך לתקו ולשפר.
החלוקה למחנות והדבקת תוית לכל אדם יש בה הרבה נזק מבחינת היכולת של כל אדם לתקן את מעשיו ומבחינת הפירוד שזה יוצר.
מומלץ לעיין במאמרו של הרב קוק זצ"ל "מסע המחנות" (מאמרי הראי"ה עמ' 76) בנושא.
נקווה שנזכה כולנו לחזור בתשובה ,לתקו את מעשינו ומידותינו, להרבות אהבה ואחדות בין כל חלקי העם, ולעשות רצון אבינו שבשמים.
בברכה
חברים מקשיבים