איך בודקים גרעיני תבלינים מתולעים?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/05/24 15:15 כט בניסן התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב אני תמיד קונה גרעיני תבלינים וטוחנת אותם בבית וכך יש לי תבלינים טריים ללא תוספות של חומרים. אני לא יודעת איך כדאי לבדוק אותם מתולעים יד גרענים שהם ממש קטנים ויש שהם ממש גדולים אשמח להדרכה מה עושים.

תודה רבה

הדס מונטנגו בית שמש

תשובה

ב"ה

שלום.

גרעיני תבלין קטנים בודקים על צלחת כמו שבודקים אורז או חיטה כי עיקר החשש הוא לתולעים בין הגרגירים או הגרעינים ואם יש גרעינים שהם לא ניראים טוב כגון שיש עליהם קורי זחל וכדומה בודאי שצריך להוציא אותם.

גרעיני תבלין שהם גדולים יש חשש שההתלעה היא בתוכם לכן יש לערוך בדיקת מדגם שפרושה הוא :

1. פותחים ובודקים שלושה מן הגרעינים ורואים אם 2 מתוכם נגועים אז יש כאן חזקת נגיעות ואז יש לבדוק אחד אחד .

ואם אין אפשרות לעשות זאת אין להשתמש בזה.

2. אם שלושתם נקיים אז יש כאן חזקת נקיות ומותר לאכול הכל לאחר בדיקה רופפת.

3. אם רק 1 נגוע לא נוצרה שום חזקה ויש לבבצע שוב בדיקה של שלישיה נוספת.

ואם אח"כ בזמן הבישול או האכילה ימצא גרעין נגוע הוא לא מצטרף לתוצאות הבדיקה הראשונות.

בתאבון,

בברכה,

עוזיאל אליהו

.