בצל ירוק

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/05/24 15:28 כט בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

בטעות קניתי בסופר בצל ירוק ללא השגחה מנקיות מחרקים

כיצד עליי לנקות אותו מחרקים?

תודה, הדס כהן בית שמש

תשובה

ב"ה

שלום.

בצל ירוק הוא מוחזק כנגוע בתולעים, השורש הלבן שלו הוא נקי, אולם העלים הירוקים נגועים. לכן יש לקחת בצל אחד מכול החבילה ולחצות את כל עליו הירוקים לאורכם. אם מוצאים שלושה חרקים- יש לפתוח את כל העלים של כל הבצלים האחרים לארכם ולבדוק אחד אחד.

ואם מוצאים חרק אחד או שניים או שלא מוצאים בכלל, אז יש לחצות את שאר הבצלים, רק עלה אחד מכול בצל , ואם מוצאים בו חרק אז יש לחצות את כל העלים של אותו בצל.

בברכה,

עוזיאל אליהו