כפרה על הוצאת זרע לבטלה

חדשות כיפה רבני כושרות 06/05/24 19:22 כח בניסן התשפד

שאלה

בסד

יש דרך כפרה על הוצאת זרע לבטלה?

אני ממש לחוץ.

תשובה

שלום וברכה

בקבלה נאמרו דברים קשים על המוציא זרע לבטלה, וכהמחשה לחומרת האיסור יש אף שכתבו שאין על איסור זה תשובה.

נראה שחומרת האיסור נובעת מזלזול במתנה הכי נפלאה שניתנה לנו על ידי ריבונו של עולם - כח ההולדה.

נתינת כח ההולדה לאדם היא בעצם נתינת אמון מופלאה של ריבונו של עולם בנו, הוא מוכן לשתף אותנו ביכולת ליצור חיים, לברוא בריות בעולם הזה.

מי שלוקח את המתנה הזו, ומשתמש בה לשם הנאה רגעית שלו, דומה למי שקיבל מהמלך את טבעתו שבה הוא יוכל לחתום בשמו על ענייני הממלכה, ובמקום להניחה על ידו ביראת כבוד הוא מניח אותה על הרצפה כדי לגרד עליה את כף הרגל.

כל בר דעת יבין שאם המלך יתפוס את אהובו מגרד עם הטבעת ברגל, לא יהיה די בכך שהוא יתנצל בפניו וישוב בתשובה, שכן הדבר מעיד על יחסו הכללי אל המלך ואת הרושם אין להשיב.

לכן, תשובה על הוצאת זרע לבטלה צריכה לכלול תשובה עמוקה על היחס אל המלך ואל מתנותיו. הבנה של האמון שהקב"ה נותן בנו, הבנה של המתנה היקרה שהוא הפקיד בידינו, להתמלא תודה ושמחה על כך, ולהתחייב מכאן ולהבא להתייחס ביראת כבוד לכל המשאבים שקיבלנו מריבונו של עולם, ולנצלם לעבודת השם.

בברכה

יצחק דביר